Auringonsuojakalvot yksityiskohteista toimistotiloihin ja muihin kiinteistöihin

Auringonsuojakalvot tarjoavat helpotusta häikäisyyn ja paahteeseen, kun sisälle paistava aurinko nostaa sisäilman lämpötilan usein kohtuuttoman korkeaksi. Tehokkaimmat kalvot vähentävät lasin läpi tulevaa auringon lämpösäteilyä jopa noin 80%.

Meillä on 20 vuoden kokemus auringonsuojakalvoista. Myymme ja asennamme auringonsuojakalvoja erilaisiin kiinteistöihin yksityiskohteista toimistotiloihin, kivijalkaliikkeisiin ja muihin rakennuksiin. Rakennusliikkeille toimimme aliurakoitsijana.

Meillä on tarvittavat työturvallisuuskortit, Valttikortit ja kuulumme Luotetava Kumppani -palveluun. Japata Oy täyttää siten tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet ja tekemämme työn osuudesta on mahdollista saada kotitalousvähennystä.

Auringonsuojakalvot Kela, Pitäjänmäki

Miksi hankkisin auringonsuojakalvot kiinteistöön?

Ilman kalvoja huonelämpötila nousee usein korkeammaksi kuin ulkolämpötila

Kasvihuoneilmiön vuoksi kiinteistöjen lämpötilat nousevat suhteellisen korkeiksi verrattuna ulkolämpötilaan. Alla olevasta esimerkistä näet, että vaikka ulkolämpötila oli alle 20 °C, nousivat lämpötilat sisällä ilman auringonsuojakalvoja huomattavan korkeiksi. Korkein mitattu lämpötila esimerkkitapauksessamme lasituksen korkeimmasta kohdasta oli 55,6 ºC.

Auringonsuojakalvot lisäävät huoneen viihtyvyyttä

Lämpötilan kohtuullisena pitämisen lisäksi auringonsuojakalvot lisäävät huoneen viihtyvyyttä myös estämällä auringon suoran häikäisyn. Kirkkaan valon suodattama kalvo mahdollistaa kuitenkin näkyvyyden huoneesta ulos, jolloin esimerkiksi toimistotyössä työn tauottaminen ulos ikkunasta katselemalla on edelleen hyvin mahdollista.

Auringonsuojakalvo on koneelliseen jäähdytykseen verrattuna ympäristöystävällisempi tapa hillitä huoneen lämpötilan nousua: auringonsuojakalvon asennuksella vältät myös ilmastointilaitteen aiheuttaman vedon ja meluhaitan huoneessa.

Huoneen viihtyvyydellä taas on vaikutusta niin etätöissä kuin toimistollakin: työskentely sopivassa lämpötilassa on miellyttävää, tuottavaa ja mahdollistaa paremman vireystilan ja keskittymisen tehtäviin. Auringonsuojakalvot ovatkin satsaus myös työhyvinvointiin.

Auringonsuojakalvo antaa UV-suojaa

UV-säteilyn vuosikeskiarvon on havaittu voimistuneen Euroopassa 20% viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Tekstiilit, lattiat ja huonekalut haalistuvat ja kellastuvat auringon UV-säteilyn, näkyvän valon ja lämmön vaikutuksesta. Auringonsuojakalvojen avulla 99% haitallisesta UV-säteilystä heijastuu takaisin ulos. Näin UV-säteily ei myöskään ole haitaksi tiloissa toimiville ihmisille.

Säästöt ilmastointikustannuksissa ja ympäristön kuormituksessa

Tehokkaimmat kalvot vähentävät lasin läpi tulevaa auringon lämpösäteilyä jopa noin 80%. Tämä merkitsee huomattavia säästöjä ilmastointikustannuksissa lämpökuormaa vähentämällä. Auringonsuojakalvot ovat siis myös ympäristöystävällinen valinta verrattuna paljon energiaa vievään konelliseen viilennykseen.

Kuinka tehokas auringonsuojakalvon suoja on?


Alla olevassa esimerkissä sisäilman lämpötila laski 10°C auringonsuojakalvon asennuksen jälkeen. Näin suuri lämpötilan lasku on tosin mahdollista ainoastaan poikkeustapauksissa, tässä tapauksessa suuren eron selittää se että kyseessä oli suuret kattoikkunat joihin aurinko pääsi paistamaan lähes kohtisuoraan. Ohessa mitatut lämpötilat asennuskohteessamme ennen ja jälkeen kattoikkunoihin asennettuja auringonsuojakalvoja.

Lämpökuorman havainnollistamiseksi lämpötilat on mitattu infrapunalämpömittarilla sisällä eri kohdista.

Asennettu kalvo on Silver 80 XC lasituksen ulkopintaan.


Mitatut lämpötilat                                                          Mitatut lämpötilat

28.8.2012                                                                         31.8.2012

korkein mitattu lämpötila lasituksen korkeimmasta kohdasta

= 55,6 ºC           =  35,5 ºC

korkein seinän lämpötila katselukorkeudella

= 35,0 ºC           =  25,0 ºC

korkein lattian lämpötila

= 33,6 ºC           = 24,4 ºC

matalin mitattu lämpötila lasituksen matalimmasta kohdasta

 = 47,2 ºC            = 26,6 ºC

Ulkolämpötila oli molempina mittauspäivinä noin 17 – 18 ºC ja sää puolipilvinen ja mittaushetkellä aurinkoinen. Huomion arvoista on, että vaikka ulkolämpötila oli alle 20 °C, nousivat lämpötilat sisällä ilman auringonsuojakalvoja huomattavan korkeiksi.

Ota yhteyttä kysyäksesi lisää auringonsuojakalvoista ja pyydä tarjous – japata@japata.fi / 050-521 1411